ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - Πεδία εφαρμογής με εξειδίκευση και εμπειρίαΑρχιτεκτονικά κατοικιών 
 
 


Ο ορισμός


Ετυμολογικά, ο όρος αρχιτεκτονική προέρχεται από το ελληνικό αρχή και τέχνη - τεκτονική (κατασκευή / δημιουργία). Πρόκειται για την τέχνη όσο και την επιστήμη του σχεδιασμού με την έννοια της μελέτης, όχι μόνο του γραφικού σχεδίου και της υλοποίησης κτιρίων. Το σχέδιο και η έκφραση του -που είναι ο σχεδιασμός- πραγματώνουν ένα αντικείμενο, ένα σύστημα, μία αντικειμενική υλική διάσταση. Πιο γενικά θα έλεγε κανείς πως η αρχιτεκτονική περιλαμβάνει τον σχεδιασμό όλων των κτιστών υποδομών στο περιβάλλον, από το μακροσκοπικό επίπεδο του σχεδιασμού πόλεων ως το μικροσκοπικό του σχεδιασμού επίπλων και προϊόντων καθημερινής χρήσης.


Οι προϋποθέσεις


Η αρχιτεκτονική βασίζεται σε τρεις αρχές: ομορφιά (venustas), σταθερότητα (firmitas) και ευχρηστία (utilitas), τις οποίες οφείλει να εξισορροπεί και να συντονίζει χωρίς η μια να υπερβαίνει την άλλη. Ένας πιό σύγχρονος ορισμός από μία διαφορετική οπτική γωνία θα διέκρινε στη λειτουργικότητα όλα τα υπόλοιπα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένης της καλαισθησίας και λοιπών παραγόντων.


Οι σκέψεις


Η αρχιτεκτονική καθότι αποτελεί την κύρια μελέτη που καθορίζει την μορφή, το μέγεθος και το σχέδιο του κτιρίου, βασίζεται βέβαια σε γενικούς σχεδιαστικούς κανόνες (Κτιριοδομικός, Γενικός Οικοδ
ομικός και μια πλειάδα άλλων), αλλά επηρεάζεται κυρίως από τις επιμέρους απαιτήσεις χρήσης του κτιρίου από τους ιδιοκτήτες του. Όλα τα παραπάνω πρέπει επίσης να εναρμονίζονται και με το υπόλοιπο δομημένο ή φυσικό περιβάλλον, ώστε το κτίριο να εντάσσεται πλήρως σ΄αυτό και να μην αποτελεί σχεδιαστική παραφωνία. Η σωστή αρχιτεκτονική μελέτη εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργικότητα του οικοδομήματος καθώς επίσης και την κάλυψη επιμέρους απαιτήσεων όπως η επάρκεια των χώρων σε φωτισμό και αερισμό μεταξύ άλλων. Ολα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα που θέλει να δόσει στο οίκημα ο αρχιτέκτονας, τις προσωπικές τάσεις του ιδιοκτήτη και τους περιορισμούς των τοπικών όρων δόμησης δίνουν την οριστική μορφή του κτιρίου. Η αρχιτεκτονική μελέτη έχει μεγάλη σπουδαιότητα διότι επηρεάζει άμεσα τον τρόπο διαμονής των χρηστών του κτιρίου σε όσο βάθος χρόνου αυτό χρησιμοποιείται.


Ο στόχος


Για να πετύχουμε τα παραπάνω δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην δυνατότητα κατανόησης από τον ιδιοκτήτη της τελικής μορφής του προτεινόμενου κτιρίου, κυρίως μέσω απεικόνισής του με την βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων τόσο με συμβατικό σχεδιασμό (κατόψεις / όψεις) όσο και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις. Με τον τρόπο αυτό  ο ιδιοκτήτης έχει την δυνατότητα να επεμβαίνει άμεσα ακόμη και κατά την στιγμή της σχεδίασής του πετυχαίνοντας έτσι την βέλτιστη λύση.


Οι υπηρεσίες


Αναλαμβάνουμε τον ολοκληρωμένο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό κτιρίων κατοικιών, γραφείων κτλ. με γνώμονα την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου, την αρμονική συνύπαρξη του κτιρίο
υ με το υπάρχων φυσικό και οικιστικό περιβάλλον, αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες και προτιμήσεις του κάθε ιδιοκτήτη. Η εύρεση της καλύτερης δυνατής αρχιτεκτονικής λύσης προκύπτει από την στενή συνεργασία με τον πελάτη κατά την οποία προσπαθούμε να συγκεράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ιδιαιτερότητες του κάθε οικοπέδου, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κάθε ιδιοκτήτη, αλλά και τις σύγχρονες τάσεις λειτουργικότητας και αισθητικής που εμείς θα σας προτείνουμε. Μέσα από τη συνεργασία αυτή προσφέροντας σας μια μεγάλη γκάμα επιλογών σας βοηθάμε να εντοπίσετε τις πραγματικές σας ανάγκες, αλλά και να συνειδητοποιήσετε αυτό που πραγματικά σας αρέσει και μαζί καταστρώνουμε ένα ολοκληρωμένο κτιριολογικό πρόγραμμα.


Ο σχεδιασμός κάθε νέου κτιρίου αποτελεί για εμάς όχι μια δουλειά ρουτίνας, αλλά άλλη μια ευκαιρία για δημιουργία.

Τ3 Κατασκευή και Ανάπτυξη Τουρτούρας Β. Φόρη 2 Κοζάνη 501 00

T3 Construction and Development Tourtouras V. Fori 2 Kozani 50100

webmaster@tourtouras.infoόροι χρήσης

 

Τ³ - Σύμβουλοι / Μελετητές / Επιβλέποντες / Κατασκευαστές    Μηχανικοί

επίκαιρο